Sari Sanneli Alakulppi
”Minulle on tärkeää eläinten ja ihmisten hyvinvointi sekä terve elämä ja elämisen edellytykset maaseudulla, kaupungeissa ja koko laajassa Lapissa ja tahdon edistää kaikkia elinkeinoja, joita täällä voimme harjoittaa sopusoinnussa luontomme ja ympäristömme kanssa.”
”Edistän taide- ja kulttuurialoja, luovaa taloutta sekä fossiilitaloudesta irtautumista eli vihreää siirtymää Lapissa. Työskentelen Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa apulaisprofessorina ja tukee ekososiaalista sivistystä, kuten ympäristökysymysten tiedostamista ja kulutuskeskeisen elämäntavan kohtuullistamista.”
” Olen kaupunginvaltuutettu ja Lapin aluevaltuuston jäsen, opeopiskelija ja valtiotieteiden kandidaatti. Lähdin mukaan politiikkaan, koska halusin puolustaa kaikkea sitä, mikä on kaunista, arvokasta ja tärkeää: meän ainutlaatuista luontoa, lumisia talvia, laadukasta ja maksutonta koulutusjärjestelmää ja hyvinvointivaltiota.”
Petteri Maljamäki
”Tavoitteenani on elää kolmen tonnin hiilijalanjäljen alitukseen pyrkien ja samaa muilta päättäjiltä vaatien. Erityiskiinnostuksen kohteenani on vihreä siirtymä ja kestävä energiantuotanto. Minulla on elämänkokemusta vammaisasioista ja erityisperheen arjesta.”
”Olen toiminut pitkään koulutuksen ja tutkimuksen johtotehtävissä. Toimin luottamustehtävässä Rovaniemen kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Minulle tärkeitä arvoja ovat yhteisten asioiden hoitaminen, alueen kehittäminen sekä tietenkin luontoarvot.”
”Teen määrätietoisesti töitä yhdenvertaisuuden puolustamisen, tasa-arvon, eriarvoisuuden torjumisen ja ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämisen eteen. Puollustan laadukasta varhaiskasvatusta ja koulutusta sekä tiedepohjaista päätöksentekoa. Olen toiminut kansalaisjärjestön juristina, tutkijana ja opettajana ja työskentelen nyt tuomioistuimessa.”
👉Tue ehdokkaita lahjoituksilla ja tutustu muihin Lapin ehdokkaisiin
Sari Sanneli