Muovin valmistus ja muovijätteen poltto aiheuttavat vuosittain maailmanlaajuisesti noin 400 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä. Jotta muovin aiheuttamat päästöt vähenisivät, pitäisi mahdollisimman suuri osa kierrätysmuovin valmistukseen kelpaavasta muovista saada kerättyä talteen.
Isojen hiilidioksidipäästöjen lisäksi ongelma on muoviroska. Maailman merissä on arvioitu olevan yli 150 miljoonaa tonnia muoviroskaa. Muoviroskaa on löytynyt jopa Mariaanien haudasta, maailman valtamerten syvimmästä paikasta.
Jotta muovi saadaan kiertämään, tarvitaan helposti saavutettavissa olevia kierrätyspisteitä. Jos matkaa lähimpään muovinkeräyspisteeseen on matkaa useita kymmeniä kilometrejä, vaatii kierrättäminen huomattavasti vaivaa ja aikaa. Rovaniemen kylille olisi tärkeää saada muovinkeräyspisteitä, jotta muovin voisi kierrättää myös kaupunkikeskuksen ulkopuolella.

Muita keräyspisteitä kyliltä onneksi jo löytyy. Näiden yhteyteen olisi hyvä saada keräyspisteitä myös muoville. Esimerkiksi K-Market Sinetän Rinki-ekopisteellä kerätään kartonkipakkaukset, lasipakkaukset ja metalli, muttei vielä muovijätettä.

Me tämän aloitteen allekirjoittaneet henkilöt esitämme, että Rovaniemen kaupunki järjestää muovinkeräyspisteitä myös Rovaniemen kylille.