Kirkkolammen puisto on yksi Rovaniemen upeista puistoista. Puiston pinta-ala on 2.9 hehtaaria. Puistoalueella on aiempina vuosina istettu 253:a eri lajia, puita, pensaita ja perennoita. Puistoon on sijoitettu puutarhan lisäksi pieni lasten leikkipaikka sekä hiekka- ja nurmikenttä. Puistokäytäviä on 1,2 km, ja talvella puistossa kulkee hiihtolatu.

Kirkkolammen puisto on upea kokonaisuus, jonka täysi potentiaali ei kuitenkaan vielä täysin toteudu: puisto voisi kootaa nykyistä enemmän vapaa-ajan viettäjiä. Esimerkiksi puistopöydät sekä paloturvallinen alusta grillin ja retkikeittimen käyttöön palvelisi puistoa piknik-kohteena. Leikkipuiston läheisyyteen voisi sijoittua isompia lapsia palvelevia rakenteita, kuten kiipeilypyramidi, jolloin puisto soveltuisi monenlaisten perheiden kohteeksi.

Kirkkolammen puiston käytön kehittäminen on nyt ajankohtaista, kun Sairaalanniemen rakentaminen käynnistyy. Rakentamisesta voi syntyä esimerkiksi sellaista meluhaittaa, että Sairaalanniemen laavun käyttö vähenee.

Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunki selvittää mahdollisuuksia Kirkkolammen kehittämiseen