Helsingissä kivijalkayritys voi vuokrata kesäkaudeksi liiketilansa edustalla sijaitsevan parkkiruudun parklet-käyttöön ja perustaa ruutuun esimerkiksi terassin tai muuta paikkaan sopivaa toimintaa. Tällainen käytäntö myös Rovaniemellä lisäisi kaupungin yrittäjämyönteisyyttä ja monipuolistaisi kesän katukuvaa.

Parklet-ruudut olisivat yksi tapa tehdä Rovaniemestä myös entistä houkuttavampi kesän matkailukohde. Isojen visioiden ja strategioiden toteuttamiseksi tarvitaankin tällaisia pieniä tekoja, jossa jollekin vanhalle asialle nähdään uusi käyttömahdollisuus.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Rovaniemen kaupunki ryhtyy toimenpiteisiin parklet-kokeilun järjestämiseksi kesällä 2023, ja sen tulosten mukaisesti mahdollisiin jatkotoimiin käytännön jatkamiseksi ja laajentamiseksi tulevina vuosina.