30.5. maanantaina klo 18. Arktikumin revontulilaavu

Rovaniemen Vihreät kutsui asiantuntijoita ja kaupunkilaisia keskustelemaan luonnon monimuotoisuudesta, vihreästä siirtymästä ja ilmastokriisistä. Tapahtuma on osa Lapin Vihreän viikon ohjelmaa teemalla Lapin vihreä siirtymä – Tehemä yhessä! Asiantuntijoita olivat Hanna-Leena Pesonen Lapin liitosta ja Pekka Herva Ely-keskus keskuksesta.

Illan aikana on mahdollista tutusta villiyrtteihin: käymme yhdessä keräämässä nokkosia ja paistamme nokkoslättyjä nuotiolla. Otathan mukaasi paperipussin tai muun astian, kumihanskat ja sakset.

Ennakkoilmoittautuminen 29.5. mennessä on toivottavaa tarjoilua varten. Ilmoittaudu osoitteeseen maria.huhmarniemi@rovaniemi.fi. Revontulilaavu on Arktikumista jokivarren rantareittiä ylöspäin noin puolen kilometrin verran. 

Kiitos Hanna-Leena Pesonen Lapin liitosta ja Pekka Herva Ely-keskus keskuksesta näkemyksistänne  luonnon monimuotoisuuteen Rovaniemellä ja Lapissa, vihreästä siirtymästä ja ilmastokriisistä. Ja kiitos lätynpaistajille, vihreille aktiiveille ja kaupunkilaisille. Saimme keskustella Rovaniemen kasvun ja kehityksen suunnitella luontoa ja ympäristöä suojellen. Muutama valtuustoaloite laitettiin myös muhimaan.

 

Asiantuntijaosallistujat 

Hanna-Leena Pesonen, Lapin liitto

Hanna-Leena Pesonen vastaa Lapin vihreän siirtymän kehittämisestä, koordinoinnista ja seurannasta, maakunnan aluekehityksen ennakoinnista ja tilastoinnista sekä biotalouteen liittyvistä kehittämistehtävistä.

 

Pekka Herva, Ely-keskus

Pekka on pitkäaikainen ELY-keskuksen luontoympäristöyksikön ylitarkastaja. Hän työskentele luonnonsuojelun ja luonnon virkistyskäytön moninaisissa tehtävissä mm. kaavoituksen ja YVA-menettelyn, malminetsinnän ja metsänkäyttöilmoitusten parissa sekä ulkoilureittien ja moottorikelkkailureittien osalta. Herva on intohimoinen luonnossa liikkuja.