23.5. maanantai, klo 18–19, Facebook Live;

Biokaasu ja Lapin maatalouden vihreä siirtymä

Keskustelijoina ovat Janne Jurva Tervolasta, viljelijä Petri Leinonen Torniosta sekä Lapin liitossa työskentelevä aluekehittäjä Hanna-Leena Pesonen. Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry:tä edustaa Ville Seppälä – Viite on Vihreä liiton jäsenyhdistys, jonka tavoitteena on edistää tutkittuun tietoon perustuvaa politiikkaa. Keskustelun puheenjohtajana toimii Rovaniemen Vihreiden Maria Huhmarniemi.

 

Janne Jurva 

Janne Jurva on rakennuttamssa Tervolan Louelle Lapin ensimmäisen maatilan oman biokaasulaitos. 

Hanna-Leena Pesonen, Lapin liitto

Hanna-Leena Pesonen vastaa Lapin vihreän siirtymän kehittämisestä, koordinoinnista ja seurannasta, maakunnan aluekehityksen ennakoinnista ja tilastoinnista sekä biotalouteen liittyvistä kehittämistehtävistä.

Petri Leinonen, Elomestari Oy

Petri Leinonen on Lapin vihreiden aktiivi. Hän on osallistunut Vihreiden maatalousohjelman laatimiseen ja toiminut Vihreiden maatalous- ja eläinpoliittisessa työryhmässä. Leinonen on viljelijä ja yrittäjä, jonka Elomestari Oy tuottaa tuotantopanoksia erityisesti luonnonmukaisen viljelyn tarpeisiin.

Ville Seppälä, Viite

Ville Seppälä on Viitteen eli Tieteen ja teknologian vihreiden puheenjohtaja. Hän toimii myös vihreiden ilmasto- ja energiatyöryhmän toisena puheenjohtajana, ja onkin politiikassa kiinnostunut etenkin ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyvistä teemoista ja keinoista.