Olen nyt ollut vihreiden jäsen ja luottamustehtävissä muutamia vuosia. Olen huomannut, että vihreissä yhdistyksissä on helppo ystävystyä. Meillä on yhteisiä visioita maailman kehittämiseen nojautuen tieteeseen ja tutkimukseen, ympäristövastuullisuuteen ja ihmisten väliseen tasa-arvoon liittyen. Olemme suomalaisen hyvinvointivaltion arvojen puolustajia ja uudistajia ympäristön kannalta kestäväksi ja nykyajan arjen tarpeita vastaavaksi.
Vihreillä on vahva yhteinen arvopohja, mutta perinteisellä vasemmisto-oikeisto -janalla hajaudumme sen kaikkiin paikkoihin. Minulle tärkeää on yrittäjyysmyönteisyys sekä investointeja vauhdittava tutkimus- ja kehittämistoiminta. Elinvoiman tukemista tarvitaan koko Lapissa ja pienillä ja keskikokoisilla yrityksillä on tässä tärkeä rooli. Vihreät edistää energiamurrosta sekä ympäristöteknologiaan perustuvaa työllisyyden kasvua.
Ystävinä minulla on vihreissä yrittäjiä, opettajia, tutkijoita, eläkeläisiä, opiskelijoita ja punavihreitä feminististejä kaikissa sukupuolissa. Vihreät on moderni liike, joka yhdistää yrittäjyyden ja kestävän talouden rakentamisen köyhyyden vähentämiseen sekä tasa-arvo-, yhdenvertaisuus-, ympäristö- ja koulutuspolitiikkaan. Uudistusmielisinä ja arvoliberaaleina vihreät ovat lähempänä toisiaan kuin muita puolueita.
Kannatatko tutkittuun tietoon perustuvaa politiikkaa? Kaipaatko elämääsi samanhenkisiä ystäviä? Haluatko edistää vihreitä arvoja, vastuuta ja välittämistä? Me olemme yhtä vahvoja kuin jäsenistömme, myös täällä Rovaniemellä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan!
– Maria Huhmarniemi, Rovaniemen Vihreät ry:n puheenjohtaja