House of Lapland Oy on voittoa tavoittelematon, Lapin kuntien ja korkeakoulujen omistama Lapin yhteinen markkinointi- ja viestintätalo, joka omistajiensa tahdon mukaisesti ja yhdessä sovitulla tavalla toteuttaa Lapin markkinointia. House of Lapland on tähän asti erinomaisesti huolehtinut siitä, että Lappi näkyy, kuuluu ja kiinnostaa matkakohteena, asuinpaikkana sekä arktisena bisnesympäristönä.
Onnistuneita markkinointikampanjoita on useita. Save Salla -ympäristökampanja on saanut paljon kiitosta koko toteutuksestaan: suunnittelusta, mediasuhteista ja yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta. Lapin äänimaisemista tilattu Sound of Lapland – Scapes -albumi, joka houkuttelee kansainvälisiä matkailijoita Lappiin, on myös palkittu. Huomionarvoisia ovat myös Mun Lappi -kanavien osaaja -ja asukasmarkkinointi toimialakohtaisine rekrytointikampanjoineen, elinkeinomarkkinoinnin Explore the Wild -kampanja ja Lapin investointikohteiden markkinointi. Elokuvakomissio palvelee vuosittain kymmeniä Lapissa kuvaavia tuotantoja ja vastaa yli sataan Lappia koskevaan kyselyyn. Lapissa kuvattujen elokuvien arvo Lapin brändille ja vetovoimalle on ilmeinen.
House of Lapland on onnistunut luomaan ja yhtenäistämään Lapin matkailubrändin, mikä on ollut ensiarvoisen tärkeää niin Rovaniemen kuin koko alueen matkailuelinkeinolle. Rovaniemi saa rahoilleen vastinetta: pelkästään Mun Lappi -osaajamarkkinoinnin investoinnin tuotoksi Rovaniemelle on arvioitu 1,9 miljoonaa euroa.
Rovaniemen Vihreiden mielestä Rovaniemen kaupungin tulee jatkaa palvelusopimuksen valmistelua House of Laplandin kanssa ja jatkaa yhteistyötä seuraavan kolmivuotisen kauden. Tämä on ollut vihreiden kanta kautta valmistelun. Rovaniemi tarvitsee matkailu-, osaaja- ja businessmarkkinointia ja Lapin elokuvakomissiota. Meillä ei ole varaa menettää House of Laplandin osaamista. Sen sijaan Rovaniemen kaupungin omistajaohjausta ja sen käytäntöjä tulee kehittää.
Rovaniemen Vihreä valtuustoryhmä: Miikka Keränen, Laura Tarvainen, Maria Huhmarniemi, Ella Keski-Panula, Tarja Suopajärvi, Sanna Konola, Miikka Hast ja Maija Haase