Rovaniemen Vihreät nimesi lauantaina kokouksessaan kolme uutta kuntavaaliehdokasta. He ovat rovasti ja perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Sari Arponen, toimintaterapeutti, eräopas ja ympäristöaktiivi Mira Metsälehto sekä opiskelija Thomas Suni.
Mira kertoo motivaatiostaan vihreään vaikuttamiseen seuraavasti: “Kiertotalous, lähiruoka, kohtuullisuus ja luonnon monimuotoisuus ovat minulle läheisiä asioita, joiden puolesta vaikutan myös Luonnonsuojeluliiton ja WWF:n aktiivina”
Sari Arponen on toiminut Rovaniemen Vihreissä aiemminkin aktiivisesti ja ollut muun muassa yhdistyksen puheenjohtajana sekä vihreiden valtuutettuna Rovaniemellä. Hän toimii käräjäoikeuden lautamiehenä ja sai vastikään ansioistaan herastuomarin arvonimen. Edellisissä kuntavaaleissa 2017 Arponen oli ehdokkaana keskustan listalta, nyt hän palaa siis poliittisille juurilleen vihreisiin.
Tämänhetkisessä vihreässä valtuustoryhmässä on Rovaniemellä kolme jäsentä. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Miikka Keränen päättää ehdokkuudestaan ensi vuoden puolella. Valtuustoryhmän jäsen Sari Hänninen ja varavaltuutettu Tarja Suopajärvi on nimetty jo aiemmin kuntavaaliehdokkaiksi. Sari Hänninen on keittiömestari, ELOäiti ja luonnonsuojelija. Tarja Suopajärvi on projektihallinnon suunnittelija ja aktiivinen järjestötoimija.
Rovaniemen vihreissä ehdokkaissa on monen alan edustajia. Sosiaali- ja terveyssektorin alalta vihreiden ehdokkaana on psykiatrian erikoislääkäri, vastaava ylilääkäri Ilkka Kujala sekä sairaanhoitaja Jatta Ruokanen. Yrittäjiä ehdokkaiden joukossa ovat Jyri Ruutu, joka tunnetaan muun muassa Korkalovaaran kehittämisen kansalaisvaikuttajana, sekä Petteri Maljamäki, joka on myös omaishoitaja ja pyöräilyaktiivi.
Taide- ja muotoilualan toimijoita ja asiantuntijoita on ehdokkaissa jo vahva ryhmä. Heitä ovat muotoilija Aatos Ahonen, yliopistonlehtori, TaT Maria Huhmarniemi, Lapin musiikkiopiston rehtori Kaisa Kuula-Bullat, taiteilija ja kuvataideopettaja Saba Majeed sekä palvelumuotoilun professori, TaT Satu Miettinen.
Monen Rovaniemeläisen vihreän ehdokkaan tavoitteena on lisätä tutkimustiedon vaikuttavuutta päätöksenteossa. Myös tutkijoita on ehdokkaiden joukossa, kuten oikeustieteen alan tutkija Laura Tarvainen sekä ympäristösosiologian ja sosiaalisen antropologian tutkija-projektikoordinaattori Ayonghe Akonwi.
Muita aiemmin nimettyjä ehdokkaita ovat polkupyörämekaanikko Sonja Alaraatikka, opiskelija Ester Niva, Metsähallituksella Tiedekeskus Pilkkeessä innoittajana työskentelevä TaM Sanna Konola sekä Heikki Laakso, joka toimii muun muassa eräoppaana ja esimiehenä.