Rovaniemen Vihreiden syyskokous nimesi seitsemän uutta kuntavaaliehdokasta aiemmin nimettyjen kymmenen lisäksi. Ehdokkaiden joukossa on nimekkäitä rovaniemeläisiä, kuten Lapin musiikkiopiston rehtori Kaisa Kuula-Bullat. Hän kertoo lähteneensä ehdolle, koska haluaa olla vaikuttamassa rovaniemeläisten lasten ja nuorten tulevaisuuteen.
”Minulla on vahvaa taloushallinnon osaamista ja näkemyksiä hyvästä tulevaisuudesta. Haluan olla luomassa rovaniemeläisille lapsille ja nuorille perustat hyvään oloon koulutuksen ja harrastusmahdollisuuksien myötä”, Kuula-Bullat toteaa.
Muita nimettyjä ehdokkaita ovat yrittäjä, omaishoitaja ja pyöräilyaktiivi Petteri Maljamäki, polkupyörämekaanikko Sonja Alaraatikka, sairaanhoitaja Jatta Ruokanen, opiskelija Ester Niva, tutkija-projektikoordinaattori Ayonghe Akonwi sekä Heikki Laakso, joka toimii muun muassa eräoppaana ja esimiehenä, mutta tunnetaan Rovaniemellä parhaiten jokilaiva Helmen laivurina.
Vihreiden ehdokashankinta on sujunut tänä vuonna viime vaaleja vilkkaammin. Myös vihreiden kannatus on kasvanut tasaisesti. Rovaniemen Vihreiden tavoitteena on tuplata edellisten vuoden 2017 kuntavaalien ehdokasmäärä ja nimetä kuntavaaleihin noin 40 ehdokasta. Nyt nimettyjä on yhteensä 17.
Aiemmin nimettyjä ehdokkaita ovat innoittaja, Sanna Konola, tutkija Laura Tarvainen, valtuutettu, Suomen Luonnonsuojeluliiton liittohallituksen varapuheenjohtaja Sari Hänninen varavaltuutettu, projektihallinnon suunnittelija Tarja Suopajärvi, muotoilija Aatos Ahonen, yliopistonlehtori Maria Huhmarniemi, psykiatrian erikoislääkäri, vs. ylilääkäri Ilkka Kujala, taiteilija ja kuvataideopettaja Saba Majeed, professori Satu Miettinen sekä yrittäjä Jyri Ruutu.
Rovaniemen Vihreiden syyskokous valitsi Maria Huhmarniemen jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana.