Tilaisuudessa pohditaan, miksi mielenterveyden häiriöt ovat nykyään suomalainen kansantauti, miten häiriöitä voidaan erityisesti nuorten kohdalla ennaltaehkäistä ja mitä eduskunnassa tehdään ongelmien korjaamiseksi. Tilaisuus järjestetään to 23.1. klo 14-16 Lapin yliopiston Castrén-salissa.

Teemasta alustavat mielenterveyden asiantuntijat Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta, LYY:stä ja Rovaniemen neuvokkaasta. Avauspuheenvuoron pitää kansanedustaja Saara Hyrkkö. Tapahtuma päättyy mielenterveysaiheiseen paneeliin, johon myös yleisö pääsee osallistumaan.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Sen järjestävät kansanedustaja Saara Hyrkkö ja Lapin Vihreät.

Alustajina ja keskustelijoina Lapin yliopiston ylioppilaskunnan (LYY) edunvalvonta- asiantuntija Aatu Puhakka, Rovaniemen Neuvokkaan toiminnanjohtaja Suvimaria Saarenpää ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kehittäjäsosiaalityöntekijä Eija Savelius-Koski. Pitävät pienen alustuksen ja osallistuvat paneeliin. LYY:n edustajiston ja Rovaniemen Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Miikka Keränen juontaa tilaisuuden.