Rovaniemen Vihreät ry haluaa edistää turvallista talvipyöräilyä kotikaupungissaan. Niinpä joukko yhdistyksen jäseniä jalkautuu ensi viikon keskiviikkona 27.11. klo 15-17 kahteen paikkaan kaupungin pyöräteiden varteen jakamaan kaupunkilaisille pyöränvaloja ja heijastimia, joiden käyttö pimeällä pyöräiltäessä on näkymisen, ja sitä myötä heidän turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Valoja ja heijastimia jaetaan Ounaskosken sillan kaupungin puoleisen päädyn tuntumassa sekä vanhan aseman viereisen kevyenliikenteen sillalla. Paikalla valoja jakamassa Rovaniemen vihreiden kanssa on myös puolueen varapuheenjohtaja Riikka Karppinen.
– Työpaikkakävely ja -pyöräily ovat minulle keskeinen elämänlaadun pilari, varsinkin talvella.  Meidän perhe on todella iloinen siitä, että asunto, päiväkoti, harrastustilat ja työpaikka ovat saavutettavissa pyöräteitä pitkin. Haluan kehittää tulevaisuudessakin Rovaniemeä siten, että välimatkat pysyvät pyöräiltävinä ja pyöräilyn mahdollisuudet paranevat edelleen. Koko kaupunkia tulee suunnitella siten, että emme ole riippuvaisia autosta, sanoo Rovaniemen Vihreät ry:n puheenjohtaja Maria Huhmarniemi.
Teillä ja pyöräteillä liikkuvien turvallisuus on Huhmarniemen mukaan äärimmäisen tärkeää. Etenkin näin talviaikaan hämärässä ja pimeässä liikuttaessa pyöräilijän tulee muistaa se, että näkyy muille tiellä liikkujille.
– Valot ja heijastimet ovat talvipyöräilijän vakiovarusteet, niiden käyttö on pyöräilijän näkyvyyden ja turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Tätä me Rovaniemen vihreissä haluamme tällä tempauksella jokaiselle pyöräilijälle muistuttaa ja kannustaa samalla kaupunkilaisia pyörän selkään myös talviaikaan, Huhmarniemi toteaa.
Rovaniemen Vihreiden talvipyöräilyn turvallisuustempauksen yhteistyökumppaneina toimivat Pyöräliitto, Liikenneturva sekä Mountainbike Center.