Yliopistonlehtori Maria Huhmarniemi valittiin lauantaina pidetyssä vuosikokouksessa Rovaniemen Vihreiden hallituksen puheenjohtajaksi. Huhmarniemi on aloittanut vaikuttamisen Rovaniemen Vihreiden kautta vasta hiljattain. Hän työskentelee Lapin yliopistossa tutkien muun muassa ympäristökasvatusta ja poliittista nykytaidetta. Hän toimii myös useissa taide- ja kulttuurialan luottamustehtävissä.

Kokemusta hallitukseen tuovat jatkokaudelle valitut Aatos Ahonen, Tarja Suopajärvi ja Ari Geselle. Paluun hallitukseen ja politiikkaan vuosien tauon jälkeen tekee pitkän linjan vihreä toimija Timo Törmänen. Uusia kasvoja Rovaniemen Vihreiden hallituksessa ovat opiskelijat Emilia Tammilehto ja Thomas Suni.

Huhmarniemi iloitsee uuden hallituksen jäsenten laaja-alaisesta osaamisesta, kokemuksesta ja verkostoituneisuudesta. – Hallituksen jäseniltä löytyy kokemusta ja osaamista eri aloilta, kuten mm. yrittäjyydestä, koulutuksesta, tiedottamisesta, taloudesta, kansainvälisyydestä sekä kestävästä kehityksestä. Olemme myös hyvin verkostoituneita, sillä monet meistä toimivat useissa muissakin järjestöissä ja seuroissa, Huhmarniemi toteaa tyytyväisenä.

Rovaniemen Vihreiden uuden hallituksen ensimmäinen konkreettinen tehtävä on talvipyöräilytempauksen järjestäminen Rovaniemellä kuun loppupuolella.

Hallituksen jäsenet Rovaniemen Vihreät ry:
Maria Huhmarniemi, puheenjohtaja
Aatos Ahonen
Ari Geselle
Emilia Tammilehto
Timo Törmänen
Thomas Suni
Tarja Suopajärvi