Lapin selluteollisuus etenee, mutta miten tuetaan metsien monimuotoisuus

Rovaniemen Vihreät järjestää lauantaina 14.9 vapaamuotoisen tilaisuuden ”Lapin metsäkeskustelu nyt”. Tilaisuudessa eri alojen asiantuntijat ja edustajat avaavat lyhyesti näkökulmiaan kuumana käyvään metsäkeskusteluun. Sen jälkeen paneelikeskustelu on vuorovaikutteinen. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun, kysyä ja tuoda esiin huoliaan.

Lappiin on suunnitteilla hankkeita, jotka lisäävät puun tarvetta. Niiden valmistelu on vauhdikasta. Kemijärvelle kaavaillaan biotuotetehdasta. Metsä Group suunnittelee Kemiin yhtä sellutehdasta, joka olisi toteutuessaan yksi Euroopan suurin. Riittääkö puu ja miten käy metsien monimuotoisuudelle? Jo nyt vanhat metsät ovat Lapissa harvassa; luonnonsuojelijoiden silmin Lapissa on paljon puupeltoja. Eliölajit ovat uhanalaistuneet, kun luonto on yksipuolistunut. Miten taataan metsien monimuotoisuus ja virkistyskäyttö tulevaisuudessakin?

Väärti-kokoustila, Rovaniemen kansalaistalo, Rovakatu 23

Asiantuntijat ja eri alojen edustajat:
Erikoistutkija Ville Hallikainen, Luonnonvarakeskus
Kansanedustaja Jenni Pitko
Aluejohtaja Kirsi-Marja Korhonen, Metsähallitus
Geologi Raimo Sutinen, Geologian tutkimuskeskus
Ari Geselle, Rovaniemen Vihreiden hallituksen jäsen
Keskustelun emäntä: Rovaniemen Vihreiden hallituksen puheenjohtaja Maria Huhmarniemi

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisai