Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, virkamiehet ja lehteriyleisö

Vihreä valtuustoryhmä on aiemmin suhtautunut vähintäänkin nihkeästi, jopa suoraan kielteisesti Keskuskentälle tehtäviin suuriin investointeihin. Olemme ajatelleet, että kaupungissa on tärkeämpiäkin investointikohteita. On kuitenkin niin, että keskuskenttä ja siellä oleva infrakin on jollain aikavälillä laitettava kuntoon ja niinpä olimme muiden mukana siunaamassa päätöstä, jonka pohjalta kentän uudistaminen viedään loppuun ja kentän olosuhteet kohdalleen.

Ikävä kyllä nyt näyttää, että kentän käyttökulut tulevat olemaan vähintään 800.000 €/vuosi. Sehän on valtava summa ja vaikka jotkut salissa istuvista valtuutetuistakin on sitä mieltä, ettei tässä pidä euroja ajatella, vaan kenttä on vain laitettava kuntoon, olemme tänään jälleen kerran kuulleet, miten ne kunnan eurot ovat kiven alla. Pahoin pelkään, että ko. käyttökuluista tulee kaupungin maksettavaksi vähintään 3/4, sillä palloseuralla ei liene varaa maksaa kentästä kovin paljon nykyistä enemmän ja muiden maksajien ulkopuolisten maksajien löytäminen taitaa olla enemmänkin haaveiden varassa.

Tuo kaupungille eli liikunta- ja koulupalveluiden maksettavaksi tulee arvioni mukaan noin 600.000 € / v. Se vastaa esim. suunnilleen 15 % siivua liikuntatoimen vuosittaisista määrärahoista tai suuruusluokaltaan 10 – 15 opettajan vuosipalkkaa sivukuluineen. Eli jostain ne ovat joka tapauksessa pois. Hyväksymme kaupunginhallituksen esityksen, mutta toivomme, että ko. ennakoitavissa oleva kuluerä ei tule vaikuttamaan liikuntapalveluiden tai koulupalveluiden määrärahojen todelliseen pienentämiseen edelleen nykyisestä.

Vihreän valtuustoryhmän puolesta Jorma Kuistio